Bucte-paine pentru micul dejun

de Miha in Piine, 26 Sep 2009 | 5733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 90 g unt topit
  • 3 oua putin batute
  • 1 lingura zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • 1 lingutita sare
  • 40g unt topit pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte-paine pentru micul dejun:

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm.
Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16 parti egale.Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Ungem bine o tava patrata cu o parte din untul topit (din cele 40 g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat.

Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit, dar mai lasam o parte din unt pentru a unge si dupa ce dospeste.
Acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit,in jur de-o ora.
Ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 25 de minute.

O paine tare buna si pufoasa!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte-paine pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici italiene (Ciabatta)